Nieuw management en vooruitzichten voor de Brusselse scale-up DigiTribe

by | Avr 1, 2021 | Company News

Brussel, 1 april 2021

De Brusselse scale-up DigiTribe vernieuwt zijn managementteam en aandeelhouderschap. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in cyberbeveiliging, cloud en digital enablement verwelkomt Benoît Carlier als nieuwe partner en Chief Operating Officer. Hij treedt toe tot de directie van het bedrijf, samen met Laurent Goffinon, die gepromoveerd is tot Chief Digital Officer.

De oprichter en CEO van DigiTribe, François Lecocq, heeft de aandelen van IT-groep en medeoprichter BuSI overgenomen en is nu de enige aandeelhouder. Na deze transactie en met het nieuwe management verwacht DigiTribe tegen het einde van het jaar een omzet van 10 miljoen euro te bereiken.

 

Twee nieuwe directeurs
Tot voor kort was Benoît Carlier (41) Country Director België bij Huxley, een internationaal rekruterings- en consultingbedrijf gespecialiseerd in IT, financiën en engineering. De voorbije twaalf jaar bekleedde hij er verschillende strategische functies. Daarvoor werkte hij 5 jaar bij het marketingbureau Luon. Hij heeft een bachelor in marketing van EPHEC.

« Het is voor mij een mooie opportuniteit om DigiTribe te vervoegen. We zitten op een scharniermoment inzake digitale transitie in België en Europa, » zegt Benoît Carlier. « Sinds zijn oprichting heeft DigiTribe een echt groeitraject afgelegd. Als nieuwe COO heb ik nu de kans om daaraan mee te werken. Mijn rol zal erin bestaan de operationele dienstverlening te stroomlijnen zodat we klaar zijn voor onze ambities in België en in het buitenland.« 

Daarnaast zal Laurent Goffinon (30) de rol van Chief Digital Officer op zich nemen binnen de directie van DigiTribe. Hij moet de DigiTribe community begeleiden en het potentieel ontginnen voor nieuwe Tribes in verschillende technologieën. Laurent Goffinon is sinds 2018 aan boord bij DigiTribe als Resource & Delivery Manager. Sinds eind 2019 heeft hij ook de leiding over de Digital Labs en innovatiecellen van het bedrijf die klanten ondersteunen bij hun digitale transities.

 

Zes miljoen euro omzet

DigiTribe is in 2017 opgericht met de steun van de IT-groep BuSI. Vorige maand nam François Lecocq de 30% aandelen van de medeoprichter over. De CEO is nu de enige aandeelhouder.

In 2020 kende DigiTribe een opmerkelijke groei van 25%, goed voor een omzet van 6 miljoen euro.

François Lecocq, CEO: « In vier jaar tijd zijn we erin geslaagd een stabiele onderneming op te bouwen met een team van 50 consultants. Nu beginnen we aan een nieuw hoofdstuk, met erg goede toekomstperspectieven. Ik ben dan ook zeer tevreden dat Benoît Carlier en Laurent Goffinon mij vervoegen aan het hoofd van DigiTribe. Met hen en het team zijn we klaar om onze klanten te helpen bij hun digitale transitie.« 

 

***

Over DigiTribe

De IT-scale-up DigiTribe, gevestigd in Oudergem, levert adviesdiensten in vier expertisegebieden: ICT-architecturen, cloud, cybersecurity en digital enablement. Het bedrijf werd in 2017 opgericht door zijn CEO François Lecocq in samenwerking met de IT-groep BuSI. Vier jaar later werd François Lecocq de enige aandeelhouder. In 2020 behaalde het bedrijf een omzet van 6 miljoen euro. Het heeft nu 50 consultants aan boord. Bezoek www.digitribe.be voor meer informatie.

X